Ένα όμορφο ψάρεμα με καλή απόδοση και πολύ συναρπαστικό είναι με μάσκα και καθετή που έχει αναπτύξει η φίλη μας η Ρωξάνη ..
απαραίτητα εργαλεία είναι μάσκα αναπνευστήρας μια πετονιά τυλιγμένη σε φελο περίπου 50 μέτρα,μικρο μολύβι και αρματωσιά με 1 έως 2 αγκίστρια με σχετικά κοντό παραμμαλο (περίπου 30 cm)..
είναι πολύ βολικό να έχεις μαζί σου και μια κατασκευή που να επιπλέει για να έχεις αποθήκη έτοιμα κομμένα δολώματα,αρματωσιές,νερό, άλλα και κιούρτο για τα ψάρια που πιάνεις,και περισσότερο για να σε βλέπουν οι βάρκες που είναι τριγύρω αν απομακρυνθείς από την ακτή.
Παρατηρώντας λοιπόν τοις οικογένειές των
σκάρων,σαργών,σπάρων,αλλά και μεμονωμένα ψάρια όπως μουρμούρες
και τσιπούρες κατεβάζουμε τα δολωμένα αγκίστρια κοντά στα ψάρια και κουνώντας την πετονιά τα προκαλούμε να αρπάξουν το δόλωμα.
μετακινούμαστε συνεχώς προσέχοντας να μην πιάνουμε τα πολύ μικρά...
Απαραίτητο συνοδευτικό εργαλείο στον πλωτήρα μας είναι μια χταποδιερα αν είναι δυνατόν δολωμένη εκτός από το παραδοσιακό χοιρινό λίπος,και το κοντοπόδαρο ,με φρεσκοπιασμένο σπάρο..,πάντα ένα μαχαίρι,και ένα μακρύ ξύλο για αχινούς...
Είναι τόσο ενδιαφέρον που πολλές φορές 4 και 5 ώρες περνάνε χωρίς να το καταλάβεις...
απαραίτητα εργαλεία είναι μάσκα αναπνευστήρας μια πετονιά τυλιγμένη σε φελο περίπου 50 μέτρα,μικρο μολύβι και αρματωσιά με 1 έως 2 αγκίστρια με σχετικά κοντό παραμμαλο (περίπου 30 cm)..
είναι πολύ βολικό να έχεις μαζί σου και μια κατασκευή που να επιπλέει για να έχεις αποθήκη έτοιμα κομμένα δολώματα,αρματωσιές,νερό, άλλα και κιούρτο για τα ψάρια που πιάνεις,και περισσότερο για να σε βλέπουν οι βάρκες που είναι τριγύρω αν απομακρυνθείς από την ακτή.
Παρατηρώντας λοιπόν τοις οικογένειές των
σκάρων,σαργών,σπάρων,αλλά και μεμονωμένα ψάρια όπως μουρμούρες
και τσιπούρες κατεβάζουμε τα δολωμένα αγκίστρια κοντά στα ψάρια και κουνώντας την πετονιά τα προκαλούμε να αρπάξουν το δόλωμα.
μετακινούμαστε συνεχώς προσέχοντας να μην πιάνουμε τα πολύ μικρά...
Απαραίτητο συνοδευτικό εργαλείο στον πλωτήρα μας είναι μια χταποδιερα αν είναι δυνατόν δολωμένη εκτός από το παραδοσιακό χοιρινό λίπος,και το κοντοπόδαρο ,με φρεσκοπιασμένο σπάρο..,πάντα ένα μαχαίρι,και ένα μακρύ ξύλο για αχινούς...
Είναι τόσο ενδιαφέρον που πολλές φορές 4 και 5 ώρες περνάνε χωρίς να το καταλάβεις...