ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

.σετ ΠΡΟΣΦΟΡΑ Καλάμι 3,60 ..75/150 μασίφ μύτη μήκος μεταφοράς
.σετ ΠΡΟΣΦΟΡΑ  Καλάμι 3,60 ..75/150  μασίφ μύτη  μήκος μεταφοράς
€35.00 €25.00 You Save: €10.00


NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο για να μάθετε τις προσφορές μας!


ΑΝΑΖΙΤΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Το Καλάθι σας είναι άδειο.
fb
ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΛΑΜΙΑ Εκτύπωση E-mail

«Ψαρεύοντας από πιτσιρικάς , παντού,  σε όποια παραλία, αποβάθρα, μικρό η μεγάλο λιμάνι, έψαχνα πάντα να βρω τους “ειδικούς” αυτούς, ψαράδες,  που έφτιαχναν έδεναν και συναρμολογούσαν τα δικά τους  “εργαλεία” για τη “δουλειά”, χωρίς να λαμβάνουν υπ όψιν τους τετριμμένους κανόνες και τις κλασσικές οδηγίες για το πως και το γιατί.
Έχοντας μανία με τις λύσεις που “δουλεύουν”, όταν τις χρειάζεσαι και επιφυλακτικότητα για οτιδήποτε “ετοιματζίδικο” και κλασικό, δοκίμασα από πολύ μικρός τις δικές μου λύσεις και μπορώ να πω ότι τις περισσότερες φορές τις βρήκα, ψάχνοντας παντού , ακόμα και στο διαδίκτυο,  και   αφού τις δοκίμασα στην πράξη,  θέλησα να τις επεξεργαστώ και να τις εφαρμόσω με άλλους τρόπους σε είδη αλιείας για μένα, αλλά και για άλλους  που είχαν την ίδια μανία ,  αλλά λιγότερο χρόνο από μένα.

φωτο 1.

Έφτιαξα χειροποίητα καλάμια, με blanks παραγγελία από τους καλύτερους κατασκευαστές,  με οδηγούς άριστης ποιότητας και δεσίματα που τα έχω ψάξει πολύ για το αποτέλεσμα και τη λειτουργικότητά τους, με κλωστές  και κόλλες δοκιμασμένες, διακοσμημένα με κέφι και σας τα παρουσιάζω με σεβασμό στο χόμπι σας .» λέει ο ίδιος ο φίλος μου που φτιάχνει τα καλάμια που σας παρουσιάζουμε. Δουλειά χρονοβόρα και “ψαγμένη” που πραγματικά αξίζει τον κόπο.

Καλάμια -A-rods hrb -. Όσοι έχουν εμπειρία στο ψάρεμα ξέρουν ότι δύσκολα βρίσκουν ένα καλάμι αντοχής,  δυνατοτήτων και αποτελεσματικότητας.Ο φίλος μου τα έφτιαξε μόνος του.

φωτο 2.

 

Χρησιμοποιώντας μοναδικά υλικά εισαγωγής για όλα τα μέρη (κενά –blanks-, οδηγούς, βάσεις στήριξης-λαβής, κόλλες και κλωστές για τα δεσίματα-φινιρίσματα) που αποτελούν το καλάμι.  Ασχολήθηκε με εταιρείες που είναι αποδεδειγμένα πρώτες στο είδος τους ( KILWELL- ST.CROIX-LAMIGLASS-FUJI-AMERICAN TACKLE-AFTCO-PACIFIC BAY κ.ά.).
Η συναρμολόγηση και τα δεσίματα τον απασχόλησαν πολύ σε επίπεδο αποτελεσματικότητας, επίδοσης και αισθητικής π.χ. ανάλογα με το σωματότυπο του χρήστη είναι και οι μετρήσεις των αποστάσεων μεταξύ των οδηγών ή των βάσεων στήριξης ( μαλακό ή σκληρό πέταγμα) και γίνεται κατόπιν παραγγελίας. Τα υλικά των κενών (blanks) κατασκευάζονται από εταιρείες που ασχολούνται με ειδικές κατασκευές όπως κοντάρια επί κοντώ, ενίσχυση και κατασκευή ειδικών τμημάτων σκαφών, χρησιμοποιώντας ενιαίες ίνες άνθρακα επεξεργασμένες σε υψηλές πιέσεις για λόγους συνοχής, ανάλογα με τη χρήση.

φωτο 3.


Η επιλογή των συγκεκριμένων κενών (blanks)πιστεύω ότι είναι η καλύτερη για έναν Surfcaster, διότι μπορεί πράγματι να ‘πετάξει’ σε κάθε επόμενη βολή ακόμη μακρύτερα από την προηγούμενη, δηλαδή στην περιοχή που ‘τρώνε τα ψάρια’.
Ο συνδυασμός carbon-texalium (βάση) και carbon (κορυφή) δίνει στα καλάμια του δυναμική και  φινέτσα. Οι κλωστές στήριξης των οδηγών εμποτίζονται σε εποξικές ρητίνες πολλών στοιχείων αντί της κλασικής κόλλας δύο συστατικών και κατόπιν γίνεται το φινίρισμα για λόγους αισθητικής.

φωτο 4.

Αν κάποτε επιχειρήσετε να αντικαταστήσετε έναν οδηγό θα διαπιστώσετε ότι μεταξύ του καλαμιού και του οδηγού δεν υπάρχει εμποτισμός (κρύα σύνδεση – χρόνος στερέωσης 18-24 ώρες). Οι οδηγοί (guides) και οι κορυφές ( tops) είναι με πλαίσιο (frame) hard steel, titanium, hardlloy, με δαχτυλίδια (rings) silicon carbide, nitride II, silicon nitride, SIC/diamondite, zirconia hard, χαμηλού, μεσαίου ή υψηλού προφίλ, ανάλογα με τη χρήση ( νάιλον, fluorocarbon, νήμα κωνικής μορφής ή νήμα στρογγυλό, που καθορίζουν τις σχέσεις σκληρότητας-τριβής-αντοχής.

φωτο 5.

Στις φωτογραφίες σας παραθέτουμε κάποιες λεπτομέρειες.
1η φωτ.
Κορυφή Καλαμιού.
Α) λεπτομέρεια δεσίματος οδηγού ( οδηγός με ενισχυμένο ατσάλι-δαχτύλιος zirconia-gold)
Β) σημείο λαβής τοποθέτησης
Γ) σημείο εισαγωγής με αντικραδασμικό υλικό
2η φωτ.
Βάση Καλαμιού.
Α) αντεστραμμένη τοποθέτηση οδηγού βάσης
Β) βάση στήριξης μηχανισμού διπλής ασφάλειας – χειροποίητη λαβή από BUBINGA (αιματόξυλο)
Γ) γομοκάλλυμα βάσης
3η φωτ.
Καλάμι Ρίψεων -Βολών
Α) σημείο ενίσχυσης βάσης
Β) τρόπος στήριξης μηχανισμού ( μετακινούμενος- coasters )
4η φωτ.
Κορυφή Καλαμιού.
Α) λεπτομέρεια δεσίματος κορυφής με μύτη σκληρού χρωμίου
Β) σημείο λαβής με οδηγό ( nitride II)
Γ) σημείο εισαγωγής με αντικραδασμικό υλικό
5η φωτ.
Κορυφή Καλαμιού
Α) λεπτομέρεια δεσίματος οδηγού ( τιτανίου –diamondite)
Β) σημείο λαβής
Γ) σημείο εισαγωγής.
6η φωτ.
Βάση Καλαμιού.
1)    Γομοκάλλυμα βάσης
2)    Βάση στήριξης μηχανισμού-λαβή
3)    Αντεστραμμένος οδηγός κορυφής-βάσης και ενίσχυση
4)    Κενό (blank) από επεξεργασμένες ίνες άνθρακα, ενισχυμένες με ψήγματα αλουμινίου ( texalium) με τo logo μας  A-rods Home Rod Building.

 

φωτο 6.

 
ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ Εκτύπωση E-mail

metaxirismena vasilis-b

θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την επίσκεψη στην ιστοσελίδα μας www.petran.gr και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως πλέον μπορείτε να μας βρείτε και στο facebook, με το όνομα Petran Rempotis όπου και περιμένουμε απο εσάς αίτημα φιλίας. Στο προφίλ μας θα βρείτε μεταξύ άλλων σπάνιο φωτογραφικό υλικό, ειδικές προσφορές σε προϊόντα μας καθώς και δημοσιεύσεις διαφόρων άρθρων συμβουλευτικών σχετικά με το ψάρεμα!!


Στο κατάστημά  "πετραν" θα βρείτε είδη αλιείας, ναυτιλιακά, ζωντανά δολώματα για γλυκό νερό και για θάλασσα, ζογκες, κιουρτους, θραψαλιέρες, μαλαγρες, και πολλά άλλα ........
Προϊόντα για ψάρεμα κατασκευασμένα εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα, από Έλληνες.
Και τέλος μεταχειρισμένα είδη αλιείας φίλων και πελατών, με την εγγύηση "πετραν"
Στο φιλικό περιβάλλον μας θα βρείτε λύσεις και απαντήσεις σε κάθε ερώτημα για τα καινούρια εργαλεία αλλά και για κάθε ψάρεμα ........
Και φυσικά μεγάλες ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!!!!!!!!!!

Θα θέλαμε επίσης και την δική σας συμμετοχή σε εμπειρίες, φωτογραφικό υλικό, νέες τεχνικές ψαρέματος καθώς και video απο ψαρέματα σε γλυκο ή αλμυρό νερό.

Για μία ακόμα φορά σας ευχαριστούμε για την προτίμηση σας

Πετράν και οι φίλοι του

ΥΓ: Με αφορμή την ευαισθησία μας για τη φύση και την θάλασσα, ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί σε φωτογραφίες και δημοσιεύσεις που αντιμετωπίσατε στις διακοπές σας, οι οποίες θα είναι ευπρόσδεκτες στον τοίχο μας στο Facebook, ώστε να γίνει αφορμή διαμαρτυρίας ενάντια στην αυξανόμενη οικολογική καταστροφή.

 
Ο ΠΕΤΡΑΝ - είδη αλιείας - ναυτιλιακά Εκτύπωση E-mail
 

alt facebookk alt AlertW eidi-alieias-nautiliakon

 

Το κατάστημα ειδών αλιείας - ναυτιλιακών "Ο ΠΕΤΡΑΝ", έχει φτιαχτεί από τον Πέτρο Ρεμπότη & την Φωτεινή Μπακάλη στον Υμηττό από το 2000, με σκοπό να μοιραστούν μαζί σας τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει από την πολύχρονη εμπειρία τους στο νερό αλμυρό & γλυκό.


Η εξειδίκευση μας σε ψαρέματα από την Ακτή όπως surf casting, εγγλέζικο - bolognese, rock fishing, spinig, carp, flap, καθώς & από βάρκα συρτή βυθού, με μολύβι φύλακα, συρτή επιφάνειας, παραγάδια, μπαλάδοκαθετές στα βαθιά νερά, ασφάλεια σκαφών - ναυτιλιακά. Με τα πιο σύγχρονα υλικά & δολώματα των μεγαλύτερων εταιρειών στον κόσμο, & με διάφορες έξυπνες δικές μας κατασκευές, εγγυώνται ότι το χόμπι σας θα είναι απολαυστικό & ταυτόχρονα γεμάτο εμπειρίες & αποτελέσματα.

Στην προσπάθειά μας να φέρουμε κοντά & ταυτόχρονα να ανταλλάξουμε εμπειρίες περνούμε μέρες σε αγώνες ψαρέματος & ταυτόχρονα διοργανώνουμε εκδρομές ψαρέματος σε λίμνες & θάλασσα με προτεραιότητα την εκμάθηση σε νέους ψαράδες, τεχνικές ομαδικού ψαρέματος και αμιλλα

eidi-alieias-nautiliakon1eidi-alieias-nautiliakon2
 
bookmark

 

 
Greek

Your are currently browsing this site with Internet Explorer 6 (IE6).

Your current web browser must be updated to version 7 of Internet Explorer (IE7) to take advantage of all of template's capabilities.

Why should I upgrade to Internet Explorer 7? Microsoft has redesigned Internet Explorer from the ground up, with better security, new capabilities, and a whole new interface. Many changes resulted from the feedback of millions of users who tested prerelease versions of the new browser. The most compelling reason to upgrade is the improved security. The Internet of today is not the Internet of five years ago. There are dangers that simply didn't exist back in 2001, when Internet Explorer 6 was released to the world. Internet Explorer 7 makes surfing the web fundamentally safer by offering greater protection against viruses, spyware, and other online risks.

Get free downloads for Internet Explorer 7, including recommended updates as they become available. To download Internet Explorer 7 in the language of your choice, please visit the Internet Explorer 7 worldwide page.